26 Şubat 2012 Pazar

Üç Sayı Yarışmasına Kevin Love Damgası

 NBA All-Star 2012'de beklediğimiz gibi oldukça çekişmeli bir üç sayı yarışmasını geride bıraktık. Ve bence ki şut stili ve ritim ile alakalı sorunlarının olabileceğini düşündüğüm (ki bunu taraflı tarafsız bir çoğumuz düşünüyorduk) ve hatta sonuncu olacağını tahmin ettiğim Minessota Timberwolves'un yıldız oyuncusu Kevin Love yarışmanın galibi oldu.


 Yarışmanın şöyle bir hikayesine bakarsak James Jones oldukça etkileyici bir başlangıç yaptı ve tam tamına 30 puan üzerinden 22 puan bulup biz ekran başındakileri bile ayağa kaldırırken ilk turda şahsi favorim olan Anthony Morrow'un yanı sıra Mario Chalmers ve Ryan Anderson beklenildiği gibi elendiler. James Jones, Kevin Love ve Kevin Durant arasında geçen sonraki turda James Jones'a şöyle bir baktığımızda "Tamam abi kazandı!" yorumları yaparken bizler ritmini bir türlü yakalayamayıp ilk turun aksine sadece 12 puan toplayabildi. Keza esas çekişme ise Kevin Love ve Kevin Durant arasındaydı. Önce Love 16 sayı attı ve gözler Durant'in üzerine çevrildi. Son atışta 2 puanlık topu sokarak 16 puana ulaşan Durant adeta bizleri de çıldırtarak çekişmenin boyutunu ek bir finale daha taşıdı. Son finalde ise ritmini bozmayarak 17 puan toplayan Kevin Love 14 puan toplayan rakibi Kevin Durant'ı geçerek üçlük yarışmasının galibi oldu
 Açıkçası başlığımda da belirtmeye çalıştığım gibi oldukça şaşırdım. Tabi daha önce de yazdığımız gibi ritim ve gününde olmanın yanı sıra şut yorgunluğunun da büyük etken olduğu bu turnuvada şutunu çok yukarıdan kaldıran Love'ın galip geleceği aklımın ucundan bile geçmiyordu. Lakin en çok şutu attı ve bundan yola çıkarak en çok yorulmasına rağmen birinci gelen Kevin Love'ın bu birinciliği hakettiğini kesinlikle söyleyebiliriz.


Yarışmayı buradan izleyebilirsiniz.




https://twitter.com/#!/dogancelep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder