23 Şubat 2012 Perşembe

Orhun Ene gitsin, Oktay Mahmuti gelsin(!)

 Yazının başlığı gayet ironik doğrudur. Son günlerde ortaya çıkan Orhun Ene gidecek yerine Oktay Mahmuti gelecek aynı zamanda da Galatasaray Medical Park'ın da başında bulunmaya devam edecek düşüncesi beni çok umutlandırmıştı açıkçası. Son şampiyonada oynadığımız basketbola bir göz attığımzda İspanya maçı dışında aman aman bir basketbol oynadığımızı söylemek imkansız. Kaderimiz Luol Deng'in ellerine kalmıştı bir hatırlasanıza. Bu noktada işte şöyle bir durup düşünmek lazım. Orhun Ene'ye de Bogdan Tanjevic'te olduğu gibi uzun vade de sabredilmeli mi? Yoksa bir an önce oynanan kötü ve umutsuz basketbolun düzelmeyeceğini ve yeni koça yaza kadar bir planlama yapması için de süre tanınması amacıyla acil bir operasyonla Orhun Ene'yi takımın başından almalı mı? Bu yazıyı yazma isteğimin sebebiyse ortaya çıkan Mahmuti spekülasyonları. Benim yıllarca neden teklif götürmeyi düşünemediğimiz Sevgili Oktay Mahmuti hocamızın takımın başında olduğunda işlerin nasıl da güzel gidebileceği düşüncesi. Çok uzağa bakmayın Galatasaray Medical Park kısıtlı kadrosuna rağmen bu sene kupa kazanamayacak olsa dahi güzel basketbolun inceliklerini bizlere yansıtıyor. Keza baktığımızda an itibariyle Galatasaray Medical Park ilk defa katıldığı Euroleague'de Top 8'e kalma mücadelesinin yanı sıra Beko Basketbol Ligi'nde de üst sıralarda şampiyonluk kovalamakta. Bir de Galatasaray'ın maçlarını izleyin çoğu moladan her dönüşte takım çok daha iyi, ne yapabileceğini biliyor. Karmaşa yerini motivasyona bırakıyor. İşte iyi koç tanımı bu bahsettiğim noktada açıklamasına kavuşuyor bence.


 Ne yazık ki TBF'den an itibariyle bir açıklama gelmiş bulunmakta. Şöyle diyor ki:



 "TBF'nin, iddia edildiği üzere A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene ile yollarını ayırmak, Ene'nin yerine herhangi bir teknik adamı getirmek ve bunun için arayışlara başlamak gibi bir tasarrufu ve çalışması bulunmamaktadır. Hali hazırda A Milli Erkek Takımımızın teknik ve idari kadrosu kendi aralarındaki koordinasyon dahilinde planlamalarını yapmakta, yaz aylarında uygulanacak programları hazırlamaktadırlar. Ayrıca yine bu koordinasyon toplantıları kapsamında, milli takımın toplanma tarihi, yapılacak hazırlık maçları ve turnuvalar, rakip takımlar ve Eurobasket 2013 eleme maçlarının oynanacağı şehir tespitleri gibi konular da, gerçekleştirilen düzenli toplantılarda görüşülmektedir.
Türk basketbolunun gelişmesi için yeni projeler üreten, birçok uluslararası önemli organizasyonu ülkemize kazandıran ve Türkiye'nin dünya basketbolunda sözü geçen bir ülke haline gelmesini sağlayan federasyonumuzun, söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir niyeti ve çalışması kesinlikle yoktur."

 Özetle Orhun Ene'nin bu takımı istediğimiz yerlere taşıyabileceğine inanmayanlardanım. Orhun Ene kovulduğunda ve ondan hemen sonra Oktay Mahmuti eğer olur da milli takımın başına geçerse beni hatırlayın olur mu? İşlerin çok daha düzgünleşeceğine inanıyorum.


https://twitter.com/#!/dogancelep


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder