23 Şubat 2012 Perşembe

NBA’de Bugün – 22.02.2012


Pacers 102 – Bobcats 88

Şu ana kadar sadece 4 galibiyet alabilen bobcats artık gelecek senenin planlarına başlamış gözüküyor. Takım kadrosuna baştan aşağı bakmanız takımda köklü değişiklikler olması gerektiğini söylemeniz için yeterli aslında. Dün ilk çeyrek direnmeye çalışsalar da 2.çeyrekten sonra dirençleri kırıldı. Tabii ki bu kadar kötü bir takımda oyuncuların da maç kazanacak moral motivasyonu kendinde bulmaları oldukça güç. Pacers ise üst üste 4. galibiyetini alırken, yine 6 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşmayı başardı. T.Hansbrough 23 dakikada yaptığı 22 sayı 9 ribaund ile başarılı bir performansa imza attı. Bobcats takımında ise C.Magatte'nin ürettiği 20 sayı galibiyete yeterli olmadı.

Pistons 93 - Raptors 103

Doğunun iki hedefsiz takımını karşı karşıya getiren maçta kazanan ev sahibi raptors oldu. 3. çeyreğe kadar başabaş giden mücadelede D.Derozan karşılaşmanın kaderini değiştirdi. 23 sayı 7 ribaund ile oynayan Derozan'a 17 sayı 4 ribaund ile oynayan L.Barbosa ve 6 sayı 15 asist 8 ribaund ile oynayan J.Calderon yardımcı oldu. Pistons takımında ise dün gece G.Monroe 30 sayı 14 ribaund ile oynamasına karşın mağlubiyete engel olamadı.

Kings 115 - Wizards 107

Yine geldik iki hedefsiz takımın mücadelesine. Bazen böyle maçlar seyir zevki yüksek olabiliyor. İki takımın da rahat olması ve özellikle bu maç için konuşuyorum dengesiz oyuncuların fazlalığı maçın heyecan boyutunu arttırmakta. Bana göre bu maçta öyle maçlardan biri oldu. İlk iki çeyrek önde olan Wizards çok çekişmeli geçen 3.çeyrekten sonra karşılaşmayı da 4. çeyrekte kaybetti. Kings'te son zamanların parlayan yıldızı I.Thomas yine 22 sayı 6 ribaund 4 asist ile oynadı.M.Thornton 22 sayı D.Cousins ise 16 sayı 16 ribaund ile galibiyetin mimarı oldular.Wizards'ta ise 32 sayı atan J.Crawford'un çabaları galibiyete yetmedi.

Celtics 104 - Thunder 119

Dün gecenin en güzel maçlarından biri olmaya aday olan bu mücadele daha ilk yarı bittiğinde 23 sayı farkla kapanmıştı. Rondo'nun yokluğunda çok zorlanan Boston üst üste 5. mağlubiyetine imza attı. Bu mağlubiyet serisine bir dur demezlerse kendilerini bir anda playoff potasının dışında bulabilirler. 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Celtics'te P.Pierce 23 sayı 8 asist K.Garnett 23 sayı 13 ribaund ile öne çıkan isimlerdi. Thunder cephesinde ise üst üste 4. galibiyetin mimarları her zaman olduğu gibi 28 sayı 9 ribaund 6 asist 4 top çalma ile oynayan K.Durant ve 31 sayı 6 asist ile oynayan R.Westbrook oldular.

Hornets 89 - Cavaliers 84

Hornets ligdeki 8.galibiyetini Clevelend karşısında aldı. Son ana kadar çekişme içerisinde geçen maçta C.Kaman 21 sayı 13 ribaund ile yıldızlaşırken m.Belinelli 19 sayı ile oynadı. Cleveland cephesinde ise A.Jamison 22 sayı 12 ribaund ile oynarken A.Varajao'nun sakatlanmasından sonra ilk beş çıkmaya başlayan temsilcimiz Semih4 sayı 3 ribaund ile maçı tamamlamayı başardı.

Magic 108 - Nets 91

Daha henüz ilk periyottan işi bitiren Magic Doğuda 3. sıraki yerini korumak istiyor. Ama çok dengesiz gittikleri için bu hiç de kolay olmayacak gibi duruyor. 7 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Magic'te dün gece D.Howard 20 sayı 17 ribaund ile oynarken G.Davis 16, R.Anderson 14 sayı 9 ribaund ile oynadı. B.Lopez'in dönüşüyle biraz toparlanması beklenen Nets'te dün gece D.Williams 23 sayı 8 asist M.Brooks 24 sayı 5 ribaund ile oynadı.

Hawks 82 - Knicks 99

J.Johnson'dan gelen sakatlık haberinden sonra bu maçta hiçbir şanslarının olduğunu düşünmediğim hawks beni yanıltmadı ve üst üste 3. mağlubiyetini aldı. Maç boyunca adeta ezilen hawks son 3 maçtır aynı görüntü içerisinde sanki all-star arasını beklemekte. Ama bu sonuçlar onlara ileride pahalıya patlayabilir. Hawks'da J.Teague 18 sayı ile oynadı. Knicks'de ise herkesin dilindeki J.Lin masalı devam ediyor. Dün 17 sayı 9 asist ile yine iyi bir performans sergilerken S.Novak'ta 16 sayı ile galibiyete yardımcı oldu.

Bucks 91 - Bulls 110

İki temsilcimizi karşı karşıya getiren maçta gülen taraf Bulls oldu. İki temsilcimizin de iyi performanslar sergilediği mücadelede Ersan son günlerdeki müthiş yükselişini sürdürdü. 15 sayı 4 ribaund ile oynayan Ersan'ın takımı Bucks'ta en skorer ise 20 sayı üreten B.Jennings oldu. Ömer Aşık 18 dakika süre alırken 8 sayı 4 ribaund ile oynadı. Bulls'ta en skorer ise 20 sayı 7 ribaund ile oynayan C.Boozer olurken J.Noah 13 sayı 13 ribaund 10 asist ile triple-double yaptı.

76ers 87 - Rockets 93

Müthiş bir çekişmeye sahne olan mücadele belki de gecenin en güzel maçlarından biriydi. 76ers üst üste 5. mağlubiyetini alırken, son periyotta müthiş bir geri dönüş yapan Rockets ise üst üste 3. galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü. 76ers'te ilk 5 oyuncularının sadece 35 sayıda kaldığı maçta N.Vucevic 18 L.Williams 17 sayı üretti. Rockets'da ise L.Scola 19 sayı 10 ribaund K.Martin 16 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar.

Jazz 98 - Timberwolves 100

Geldik gecenin en dramatik sonlarından biri ile biten maça. Maç boyu sürekli önde olan taraf utah olmasına rağmen maçı son saniyede L.Ridnour'un basketi ile kaybettiler. Jazz üst üste 3. mağlubiyetini alarak playoff potasından iyice uzaklaşırken Minnesota playoff için umutlandı. Jazz'da 25 sayı 9 ribaund ile oynayan P.Milsap'ın çabaları yetmezken Minnesota cephesinde son saniye basketine imza atan L.Ridnour 17 sayı 6 asist ile oynadı.

Warriors 106 - Suns 104

İşte bu da bir başka son saniye basketiyle biten maç bu sefer Monta Ellis başrolde. S.Curry'nin maç içinde sakatlanıp geri dönmemesinden sonra bütün sorumluluğu eline alan M.Ellis 26 sayı 6 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Suns'da ise 21 sayı 15 ribaund ile oynayan M.Gortat'ın çabaları yeterli olmadı.

Lakers 96 - Mavericks 91

Son haftalarda D.Nowitzki'nin toparlanmasıyla müthiş bir ivme yakalayarak batı'da ilk 4 arasına giren Dallas'a Lakers dur dedi. D.Nowizki geçen yıla dönüş sinyalleri vermeye başladı. Son maçlarda yükselen grafiği bu maçta yenilmelerine rağmen düşmedi. 25 sayı 12 ribaund ile karşılaşmayı tamamlayan D.Nowizki'ye V.Carter 20 sayı ile yardımcı oldu. Lakers'ta ise 4 oyuncu 15 sayı ve üzerinde üretirken P.Gasol 24 sayı 9 ribaund A.Bynum 19 sayı 14 ribaund ile yıldızlaştı.

Nuggets 95 - Clippers 103

Son çeyreğe kadar başa baş devam eden mücadelede son çeyrekte sazı eline alan C.Paul-B.Griffin ikilisi Denver'in sonunu hazırladı. İkili Denver potasına 63 sayı gönderirken D.Jordan da 10 sayı 16 ribaund ile onlara yardımcı oldu. Denver cephesinde ise A.Afflalo 20 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder