24 Şubat 2012 Cuma

Euroleague Top 16 5. Hafta E ve F Grupları

E grubunda iki temsilcimizi karşı karşıya getiren maçı Galatasaray 64-56 kazandı. Maçın genelini önde götüren ekipte, Shipp ve Gordon'ın etkili dış alan savunmaları ile Andric'in hücumdaki performansı maçı kazandıran etkenler oldu. Efes ilk maçta rakibine kurduğu ribaund üstünlüğünü bu maçta gerçekleştiremeyince maç boyu zor anlar yaşadı. Bunun yanı sıra Galatasaray maçın bazı bölümlerinde Barac'ı durdurmakta zorluk çekse de maçın kontrolünü rakibine vermeyerek maçı kazanmayı başardı. Efes'te Barac dışında göze çarpan oyuncular, skorer oyunu ve aldığı 8 ribaund ile Sasha Vujacic ve takıma getirdiği dinamizmi ve etkili savunmasıyla Lafayette oldu. Galatasaray'da Cevher sakatlığı nedeniyle süre alamazken, Efesli Batista ilk yarıda sakatlanarak oyundan çıktı ve maça dönemedi. Bu sonuçla Efes eurolig'e veda ederken, Galatasaray önümüzdeki hafta Olympiacos deplasmanında alacağı galibiyet veya bir farklı mağlubiyet ile gruptan çıkmasını sağlayacak bir pozisyona yükseldi. Maçın boxscore'u.



E grubundaki diğer maçta CSKA, Olympiacos'u 96-64 mağlup ederek gruptan lider çıkmayı garantiledi. Maça 10/10 üçlük isabetiyle başlayan ve ilk yarıda farkı 28'e çıkaran Rus ekibinin koçu Kazlauskas, maçın devamında benchteki oyuncularına şans verdi (ki bu oyuncuların arasında Lavrinovic, Shved, Vorontsevich, Kaun, Ponkrashov gibi üst düzey oyuncular var). CSKA'nın rahat kazandığı maçla ilgili akılda kalan en önemli olay, Yunan ekibinde Spanoulis'in Dorsey'e panyadan verdiği harika pas oldu. CSKA önümüzdeki hafta grupta sonunculuğu kesinleşen Efes ile oynayacak. Maçın detaylı istatistikleri burada.

F grubunda grup lideri Montepaschi Siena ilk mağlubiyetini Bilbao karşısında aldı. Bir önceki maçta Real Madrid'i muazzam bir oyunla farklı mağlup eden Bilbao, Siena'yı da 60-59 yenerek formunu sürdürdü. Neredeyse tamamı kafa kafaya geçen maçta son dakikalar büyük heyecana sahne oldu. Son hücumda önce büyük bir hata yaparak basket yiyen ve son 6 saniye kala 1 sayı geri düşen Bilbao'da son topu basket yaparak maçı kazandıran isim Raul Lopez oldu. Lopez'in yanı sıra Bilbao'nun iki önemli uzunu Banic ve Fischer da performanslarıyla dikkat çekti. Koçları Katsikaris önderliği ve sağlam zemine oturmuş sistemleriyle günbegün daha iyi oyun oynayan Bilbao'yu izlemek gerçekten çok keyifli. Geçen sezonki ACB finalinden sonra bu sene Euroleague'e katılan ve azımsanmayacak bir başarı gösteren bu takımı takdir etmek gerekiyor. Önümüzdeki hafta grubun iddiasız takımı Unicaja Malaga'yı yenerlerse ve Real Madrid, Siena deplasmanından mağlup ayrılırsa (veya Bilbao'nun Malaga'ya atacağı farktan 15 fazla fark atamazsa) Bilbao top 8'e kalmış olacak ve büyük bir başarıya imza atacaklar. Detaylı istatistiklere buradan ulaşabilirsiniz.


F grubunun diğer maçında iki İspanyol ekibi karşı karşıya geldi. Real Madrid sahasında galibiyetsiz rakibi Unicaja Malaga'yı 86-65 yenerek gruptaki üçüncü galibiyetini aldı. İlk yarısı başa bas geçen maçta ev sahibi ekip ikinci yarıda özellikle Miroticin etkili oyunu ile farkı açtı ve galibiyeti aldı. Maçla ilgili dikkat çeken bir olay da Unicaja'da ilk beş başlayan 91 doğumlu Augusto Cesar Lima'ydı. Euroleague'de sezonun şimdiye kadar oynanan bölümünde fazla süre alamayan genç oyuncu bu maçta 25 dakika süre alarak 12 sayı, 7 ribaund, 2 blokluk etkileyici bir performans sergiledi. Brezilyalı genç oyuncu 2012 Nba Draft'ına katılacak ve muhtemelen ikinci turdan seçilecek. Maçla ilgili detaylı istatistikler burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder