27 Şubat 2012 Pazartesi

Olası Top 8 Eşleşmeleri

Öncelikle şuradan grupların puan durumunu verelim.

E grubunda CSKA liderliği garantilemiş durumda. İkincilik içinse önümüzdeki hafta oynanacak Olympiacos - Galatasaray maçı belirleyici olacak. Galatasaray Atina'dan galibiyetle dönerse ya da 1 farklı mağlup olursa top 8'e çıkmış olacak. Efes grup sonunculuğunu garantiledi.


F grubunda 4 galibiyet 1 mağlubiyeti bulunan Siena, son hafta evinde Real Madrid'e 20 farkla yenilmesi ve Bilbao'nun, grubu sonuncu tamamlamayı garantileyen Malaga'yı deplasmanda yenmesi durumunda, ilk ikiyi Siena, Madrid ve Bilbao arasındaki üçlü averaj belirleyecek. Siena'nın genel averajı +70, Bilbao'nun +10, Real Madrid'in ise -5. Şu tabloya bakıldığında Siena'nın gruptan çıkamaması imkansıza yakın görünüyor. Bilbao ise Real Madrid'le olan averaj farkını Malaga karşısında korumaya çalışacak bu durumda. Real Madrid'in 20 farkın altında kalması ya da kazanamaması, Bilbao'nun kazanması durumunda ise Siena 1, Bilbao 2 olarak çıkacak. Bilbao kaybederse, Real kazanırsa, ilk ikiyi Siena ve Real Madrid arasındaki ikili averaj belirleyecek. Galibiyetsiz Malaga Euroleague'e veda etti.

Fenerbahçe'nin yer aldığı G grubunda da işler karışık. Fenerbahçe gruptan çıkmak için Milano'da kazanıp Pana'nın Kazan deplasmanından galip dönmesini bekleyecek. Bu gerçekleşirse Panathinaikos 1, Fenerbahçe 2 olarak top 8'e kalacaklar. Kazan evinde galip geldiği takdirde grubu lider tamamlayacak, Panathinaikos ikinci olacak. Milan'ın herhangi bir şansı kalmadı.



H grubunda ise grup şimdiden şekillendi. Namağlup Barcelona ilk sıradan çıkmayı garantiledi. Bu sene Euroleague'de büyük sürpriz yapan Bennet Cantu ise Maccabi karşısında ikili averajı kaybettiği için grubu 3. sırada tamamladı. Maccabi 2. olarak top 8'e çıkarken, Sloven ekibi Zalgiris galibiyetsiz kalarak sonuncu oldu.

Şimdi de olası top 8 eşleşmelerine bakalım.

E grubu birincisi (CSKA) - F grubu ikincisi (Bilbao, Siena ya da Real Madrdi -yüksek ihtimalle Bilbao-)

F grubu birincisi (Siena ya da Real Madrid -yüksek ihtimalle Siena-) - E grubu ikincisi (Olympiacos ya da Galatasaray)

G grubu birincisi (Pana ya da Kazan) - H grubu ikincisi (Maccabi)

H grubu birincisi (Barcelona) - G grubu ikincisi (Pana, Fener ya da çok düşük bir ihtimalle Kazan)

Top 8 eşleşmelerinden galip gelen 4 takım İstanbul'daki Final Four'da boy gösterecek ve Avrupa'nın en büyüğü olmak için mücadele edecekler. Final Four için kişisel tahminim, top 8'deki eşleşmelere göre, CSKA, Siena, Pana, Barca ya da CSKA, Siena, Maccabi, Pana şeklinde. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder