24 Şubat 2012 Cuma

NBA'de Bugün - 23.12.2012



Knicks 88 - Heat 102

7 maçtır kazanan ve özellikle D.Wade'in eski performansına yavaş yavaş dönmesiyle birlikte bir ivme yakalayan Heat, all star arasına galibiyetle girmeyi başararak üst üste 8. galibiyetine ulaştı. Özellikle bu sene geçen seneden farklı olarak Wade ve Lebron dışında C.Bosh'un kritik anlarda sorumluluk alarak devreye girmesi, Heat'i durdurulamaz bir takım haline getirmeye başladı. Dün gece L.James 20 sayı 9 ribaund 8 asist 5 top çalma ve 2 blok, D.Wade 22 sayı 5 asist 5 ribaund, C.Bosh ise 25 sayı 8 ribaund ile oynadı.

Maça Knicks cephesinden bakacak olursak, J.Lin rüyasının başladığı günden beri bambaşka bir takım hüviyetine bürünen Knicks bir anda kendisini playoff potasının içerisinde buldu. Dün ise J.Lin son 10 maç içerisindeki en kötü performansını ortaya koydu.8 top kaybı yaptı ki, bunların çoğu çok basit top kayıplarıydı. Yüzde 9 şut yüzdesi ile oynarken sadece 1 saha içi isabeti bularak maçı 8 sayı 6 ribaund ile tamamladı. C.Anthony 19 sayı 7 ribaund J.R.Smith'in 14 sayısı Knicks'e yetmedi.

Magic 78 - Hawks 83

Hawks dün gece Magic karşısında kötü gidişe bir dur demeyi başardı ve araya moralli girdi. J.Johnson sakatlandıktan sonra skor gücü iyice düşen Hawks'da dün sahneye J.Pargo çıktı. 19 dakikada 15 sayı atarak takımı ateşleyen Pargo'nun yanı sıra maçın en skorer ismi 22 sayı 12 ribaund ile oynayan J.Smith oldu. Hawks bu galibiyet ile Magic ile arasındaki galibiyet farkını da 1,5 maça indirmeyi başardı.

Magic cephesinde ise Howard'ın her kötü oynadığı maçın ardından gündeme gelen takas söylentileri bu ara biraz duruldu. Ama dünkü maçta takım olarak kötü olan bir Magic vardı. Eğer elinizde Howard gibi bir silah varsa, ve siz hucumlarda bu silahı çok az kullanıp sürekli dış atışlara yönelirseniz mağlubiyet kaçınılmaz olur. Dün 7-32 gibi kötü yüzdeyle dış atış kullanan Magic'te 39 dakika sahada kalan Howard sadece 7 şut kullanarak 12 sayı 12 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Temsilcimiz Hiidayet'in 11 sayı 3 ribaund 4 asist ile tamamladığı mücadelede Magic'in en skorer ismi 13 sayı üreten J.Redick oldu.

Lakers 85 - Thunder 100

Bir önceki gece zorlu bir karşılaşmanın ardından Dallas'ı deplasmanda mağlup eden Lakers, bu gece bu sefer batının zirvesindeki takımla karşı karşıya geldi. Aslında maçı da dengede götüren, en azından farkın son anlara kadar çift hanelere çıkmasını önleyen ve maçın içinde olan Lakers son periyotta üst üste gelen hızlı hucumlarla direncini kaybetti. %29 şut yüzdesi ile 24 sayı kaydeden K.Bryant ve 22 sayı 9 ribaund ile oynayan P.Gasol Lakers'ın en skorer isimleriydi.

Thunder cephesinde ise normal sezonda şu anda işler yolunda gidiyor. Tabii ki playoff için bunun yeterli olup olmayacağını bilemeyiz ama her ne kadar iyi giderlerse gitsinler takım olarak eksiklikleri var. Tabii bunu ayrı bir yazı olarak yazarız ilerleyen günlerde. Dün gece Thunder cephesinde K.Durant 33 sayı 6 asist 4 ribaund 3 top çalma ile oynarken, R.Westbrook 19 sayı 6 asist ve J.Harden 16 sayı ile galibiyete katkıda bulundular.

Spurs 114 - Nuggets 99

2 gece önce Portland bozgununa uğrayan Spurs'ün bu maçta Parker ve Duncan'ın dönüşleriyle birlikte eski kimliklerine kavuştuklarını gördük. Oyuncularına herkesin neyi, nasıl oynayacağını, kısaca rollerini ezberleten Gregg Popovich'in takımı adeta makine düzeninde oynamaya devam ediyor. Bu maçta henüz ilk yarı sonunda 26 sayılık farkı yakalayan Spurs'te 6 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşmayı başarırken, ilk beş oyuncularının hepsi 16 ve üstü sayı üretti. En skorer isim 28 sayı 12 ribaund ile oynayan D.Blair olurken, T.Duncan 18 sayı 9 ribaund, T.Parker 16 sayı 12 asist ile katkıda bulundu.

Denver cephesinde ise son 10 maçta alınan 7 mağlubiyet bir anda kendilerini playoff potasının dışında bulmalarına neden oldu. Bu maçta hiçbir varlık gösteremeyen Nuggets'da C.Brewer 23 sayı A.Miller ise 20 sayı 7 asist ile oynadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder