26 Şubat 2012 Pazar

Euroleague Top 16 5. Hafta G ve H Grupları

G grubunda temsilcimiz Fenerbahçe Ülker evinde Unics Kazan'ı ağırladı. Maçın son çeyreğine 13 sayı geride giren Fenerbahçe, Bogdanoviç ve Mirsad'ın etkili oyunu ile maçın son dakikalarında oyuna tutunmayı başardı. Roko Ukic'in son saniye basketiyle sarı lacivertli ekip, uzatmadaki etkili oyunu ile rakibini 94-87 yenmeyi başardı ve deplasmanda yediği 6 farkı kapatarak ikili averajda öne geçti. Uzatmanın son dakikalarında önce Bogdanovic'in ardından da Ukic'in yaptığı gereksiz fauller hem koç Spahija'yı hem de maçı izleyen Fenerbahçe taraftarlarını çılgına çevirdi. Kazan'da ise 33 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile oynayan Lynn Greer kariyerinin en iyi maçlarından birini eski takımına karşı oynamış oldu. Kazan'da yeni transfer Bostjan Nachbar bu maçta süre almadı. Önümüzdeki hafta Kazan evinde Panathinaikos ile oynayacak ve kazanması durumda Fenerbahçe kupaya veda edecek. Fenerbahçe ise Milano deplasmanından galibiyetle ayrılıp Panathinaikos'un Rusya'da kazanmasını bekleyecek.


G grubundaki diğer maçta Panathinaikos OAKA'da Emporio Armani Milano'yu konuk etti. Deplasmandaki maçı 21 sayı ile kazanan Yunan ekibi sahasında sürpriz bir şekilde kaybetti. Milan'ın bu sonuca rağmen herhangi bir iddiası yok. Panathinaikos ise önümüzdeki hafta Unics Kazan deplasmanında kazanırsa grubu lider tamamlayacak. Sergio Scariolo yönetimindeki Milan, sezon başında yaptıkları flaş transferler ile dikkat çekmişti. Fakat takım sezon içerisinde beklenenin aksine düşük bir performans göstererek top 8'e kalamadı. Çok sayıda yıldız oyuncuya sahip olmalarına rağmen dağınık oyun stilleri ile başarısız bir sezon geçiren İtalyan ekibi bu sene Euroleague'deki en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu.

H grubunda namağlup lider Barcelona, sezonun sürpriz ekibi Bennet Cantu deplasmanındaydı. Geneli başa baş geçen ve müthiş bir heyecana sahip olan maçta kazanan İspanyol ekip oldu. Cantu maçın bitimine son 6 saniye kala 1 sayı gerideydi ve son topu kullanması için takımın en deneyimli oyuncusu olan Basile'yi topla buluşturdular. Zor bir şut deneyen Basile, o zor şutu sokabilseydi büyük ihtimalle Cantu top 8'e yükselecek ve sezonun en büyük sürprizini yapacaktı. Bunu gerçekleştiremeseler de sezonun en önemli hikayelerinden birinde başrolde olan Cantu, inanılması zor bir şeyi başarmış durumda. Ayrıca eski Maccabi'li Doron Perkins'in gelişiyle bir kademe daha yükselmiş durumdalar ancak artık hedefleri İtalya liginde Siena'yı durdurmak olacak. Barcelona ise beşte beş ile yoluna devam ediyor ve liderliği garantiledi.


H grubundaki diğer maçta Maccabi Electra evinde Zalgiris'i konuk etti. Grupta hiçbir iddiası kalmayan Zalgiris maça etkili bir oyunla başlayarak ilk çeyreği 14 sayıyla önde kapadı. İkinci çeyrekte yer yer zorlansalar da performanslarını sürdürüp ilk yarıyı 37-33 önde kapadılar. Maça ağırlığını son çeyrekte koyan Maccabi sahadan 70-66 galip ayrıldılar ve Cantu'nun da yenilmesiyle gruptan çıkmayı garantilediler. Top 8'e kalmayı başarsa da etkileyici bir performans gösteremeyen Maccabi, top 8'de Pana ya da Kazan ile karşılaşacak ve performansları bu şekilde devam ederse final four görmeleri çok zor gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder