27 Şubat 2012 Pazartesi

Smaç Yarışması Galibi Jeremy Evans!

 2012 NBA All-Star etkinlikleri smaç yarışması galibi Utah Jazz'in kısa forveti Jeremy Evans oldu. Bu sene geçen senelerden farklı olarak yeni bir format denendi. Oyunculara üçer smaç yaptırıldı, elenme olayı kaldırıldı ve bu smaçlar sonucunda Amerika'dan SMS yoluyla, tüm dünyadakiler ise twitter hesaplarından "#SpriteSlam PLAYER NAME" şeklinde yazarak oylamaya katılıp birinciyi seçtiler. Yine diğer senelerden farklı olarak efsaneler artık oylama yapmıyordu ki bu beni üzen kısımlardan biri. Onları orada görmek her sene biz ekranı başındakileri mutlu ediyor keza "A MJ kaç puan verecek acaba bu smaca?" tarzında merak da ettirmiyor değildi. Bu kadar eleştirmeme rağmen ben de olsun ya çekip oylamamı yaptım twitter üzerinden o ayrı.



 Yarışmanın hikayesine geçelim öyleyse. Yarışma Houston Rockets'tan Chase Budinger, Minnesota Timberwolves'tan Derrick Williams, (benim favorim olan) Indiana Pacers'tan Paul George ve Utah Jazz'dan Jeremy Evans arasında geçti. İlk turda Chase Budinger'ın yanına bir baktığımızda Puff Diddy'i görünce herhalde sadece üzerinden sıçrayacak dedik ve üzüldük açıkçası. Ama bir baktık ki pası veren de Puff Diddy'i olunca (ve belirtmek isterim hiç de kolay bir pas değildi) oldukça keyifli bir giriş izlemiş olduk. Favorim olan Paul George Roy Hibbert (2.17 cm) gibi bir devin üzerinden ve uzak sayılabilecek bir mesafeden sıçrayarak harika bir smaç izletti bizlere. Aslında önce Dahntay Jones'a verdirecekti pası ama Roy Hibbert tarafından tamamen kamufle edilmesinden dolayı mı desek sanki Paul George o topu göremedi ki bir türlü o kombinasyonu sağlayamadılar (ama tek de olsa harika bir smaç izlettiği kesin bizlere). Jeremy Evans ise açıkçası bizleri ilk turda hayal kırıklığına uğratarak öncelikle kafasına bir kamera koyup klasik topu pota önünde sektirip ters smacı bastı (uyaralım o top düzgün bile sekmedi ve o kameradan hiç de güzel görüntüler çıkmadı). Derrick Williams'a sıra geldiğinde motor ile içeri girişi show açısından oldukça iyiydi. Yaptığı smaç ise motor üzerinden düz-değirmendi sadece. Herhangi bir maçta görebileceğimiz türdendi. İkinci smaçlara gelindiğinde Budinger uzak bir mesafeden sıçrayarak değirmeni yolladı. Jeremy Evans ise bu sefer bir sandalyeye Gordon Hayward'ı oturttu ve eline iki top verdi. Biz imkansız naraları atarken Hayward'ın üzerinden süzülen Evans iki topu birden smaçlayarak resmen feleğimizin şaşmasına sebep oldu desek yeridir. Paul George sahneye fosforlu bir formayla girerek tüm salonun ışıklarını kapattırdı. Show amacıyla en iyi düşünülen olaydı bu bir kesinlik. Lakin elindeki top da görülse yaptığı "Vince Carter smacı" o karanlıkta muazzam bir show izletecekti bizlere. Sıradaki isim Derrick Williams takım arkadaşı Ricky Rubio'ya pası verdi sağ dipten aynı anda hareket etmeye başladılar. Rubio topu potanın kenarına çarptırdı ve Williams havada 360 derece dönerek fevkalade bir smaçla bizleri ayağa kaldırdı. Son turda ise Chase Budinger gözlerine ip bağlayarak ters bir smaç yollarken gözlerimize inanamadık (ben açıkçası çok inanmadım o göz bandının alt kısmı yeri görecek 
kadar açıktı ve oradaki çizgilerden ipucu almış olma olasığını baya yüksek ama yine de hiç kolay bir smaç olmadığı kesin). Jeremy Evans MJ ile Malone arasındaki postacı şakasına dikkat çekerek sahaya bir postacı getirip onun üzerinden zıplayarak bir elini havadayken kafasının arkasına alarak Karl Malone smacını vurdu. Paul George tek eline Larry Bird stickerı alıp yan değirmen vururken bir yandan da stickerı yapıştırarak bilindik bir show yaptı diyebiliriz. Son olarak Derrick Williams potaya atıp dönen topu bacaklarının arasında çevirip smaç basmayı denese de başarılı olamayıp düz bir smaçla yarışmayı tamamlamış oldu. Yarışma sonunda benim görüşüm her bir oyuncunun bu ödülü hakettiğiydi. Hani aralarından herhangi biri alsa işte "Şu şu şöyle bir smaç yapmıştı! O niye almadı!" diyemezdik diye düşünüyorum. Keza yapılan oylama sonucu da zaten ilk smaç dışında hakettiğini düşündüğüm Jeremy Evans'a gitti. Az bir fark ile oyların %29'unu alan Evans özellikle çift top smaç yaparak bizleri çılgına çevirmişti.


Yarışmanın sadece smaçlarını buradan izleyebilirsiniz. 

https://twitter.com/#!/dogancelep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder