27 Şubat 2012 Pazartesi

2012 NBA ALL-STAR

  

    2012 NBA All-Star macinda bati karmasi dogu karmasini 152-149 yendi. Orlando'da oynanan macta Kevin Durant 36 sayı,7 ribaunt ve 3 asistlik bir performansla MVP secildi. Batı Karmasında diğer skorer oyuncular 22 sayı, 7 ribaunt, 3 asistle oynayan Blake Griffin, 21 sayı 5 ribauntla oynayan Russell Westbrook ve Doğu potasına 17 sayı bırakan Kevin Love oldu.


Kobe Bryant 27 sayı, 1 ribaunt 1 asistlik    performansla All Star maçlarında toplam 271 sayıya  ulaşarak, Michael Jordan'ın 262 sayılık rekorunu kırmayı başardı. Bryant, All Star da 14. kez forma giyerek bu alandaki rekoru da Jerry West, Karl Malone ve Shaquille O'Neal ile paylaştı.

Doğu Karmasında ise en skorer isim 36 sayı, 6 ribaunt ve 7 asistle oynayan Miami Heat'in yıldızı LeBron James oldu. James'in takım arkadaşı Dwyane Wade de 24 sayı, 10 ribaunt ve 10 asistle oynayarak Michael Jordan ve Kobe Bryant'tan sonra bir "All Star" maçında "triple-double" yapan 3. oyuncu unvanını kazandı. Doğu Karmasında Deron Williams 20 sayı, 4 asistle oynarken, Carmelo Anthony rakip potaya 19 sayı bıraktı.

Gelelim macin icindeki ince detaylara;dogu karmasinin maci surekli geriden takip etmesinin en buyuk sebebi kesinlikle Dwight Howard di. Mac boyunca simarik hareketleriyle dikkat ceken Howard savunmada pota altini bos birakarak batinin isini cok kolay hale getirdi. Hucumda da 4 tane ucluk deneyerek maci ne kadar ciddiye aldigini herkese gostermis oldu. Bu hareketleri kimileri tarafindan sempatik bulunurken kimileri tarafindanda cok elestirildi. Bati karmasinda da en cok dikkat ceken seylerden birisi Scott Brooks'un kendi ogrencisi olan Kevin Durant'i MVP olmasi icin cok fazla sahada tutmasiydi.

Macin son periyoduna kadar oyun disiplini adina sahada cok fazla sey goremesek de son periyot iki takimda ciddi bir oyun ortaya koydu. Son periyodda bati karmasina karsi buyuk bir ribaunt ustunlugu kuran dogu karmasi 12 sayi geriden gelerek maca ortak oldu. Bu konuda bati karmasi kocu Scott Brooks'un tercih ettigi kisa 5 cok elestiri aldi.Dogu karmasi bitime 37 saniye kala aradaki fark 1'e indirdi ve son 30 saniyede önce Carmelo Anthony sonra Deron Williams ile kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet bulamadı. Son 8 saniyeye 151-149 Batı Karması üstünlüğüyle girildi. Doğu Karmasının son hücumunda LeBron James top kaybı yaptı ve yapılan taktik faulun ardından karşılaşma 152-149 Batı Karmasının galibiyetiyle sonuçlandı.



                                         All-Star Minimovie
                                                     


                                         Gecenin en guzel 10 hareketi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder