3 Mart 2012 Cumartesi

NBA'de Bugün - 02.03.2012


Heat 98 - Jazz 99

Dün gece Heat'in her ne kadar favori olduğunu söylesek de Jazz'ın iç sahada çok daha farklı oynadığını ve Heat'i çok zorlayacağını söylemiştik. Ama açıkcasını söylemek gerekirse bu kadarını ben bile beklemiyordum. Jazz maça çok hızlı başladı ve 3. çeyrekte bir ara farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Ama herhalde herkesin aklında Heat'in bu kadar kolay teslim olmayacağı ve bu maçı çevireceği fikri yok değildi. 3. çeyreğin sonunda D.Wade 4.çeyreğin son 1 dakikasına kadar da L.James inanılmaz şutlar sokarak maçın bitimine 26 saniye kala Heat'i 3 sayı öne geçirmeyi başardı. İşte burdan sonrası Heat için tam bir kabus oldu adeta. Önce Miles'in girmeyen şutunda hucum ribaundu yapıp tamamlayan A.Jefferson ardından da son bir kaç maçtır kendine gelen D.Harris bitime 3 saniye kala basket faulu aldırdı ve takımını öne geçirdi. Son şutu herkes L.James kullanacak diye beklerken bana kalırsa yine sorumluluktan kaçtı ve U.Haslem'ın orta mesafe şutuna kaldı. O da girmeyince Jazz Heat'in 9 maçlık galibiyet serisini bozmuş oldu. Jazz'da A.Jefferson 20 sayı 6 ribaund ve temsilcimiz E.Kanter'de 11 sayı 6 ribaund ile oynadı. Heat cephesinde ise L.James 35 sayı 10 ribaund 6 asist ve D.Wade 31 sayı 6 ribaund ile oynadı.

Kings 107 - Lakers 115

Lakers için dün gece hiç beklemediği kadar rahat bir maç oldu. Son çeyreğe 18 sayı farkla giren Lakers son çeyrekte kendini fazla sıkmadı. Lakers'ta K.Bryant çok iyi bir maç çıkardı ve 38 sayı 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. A.Bynum 19 sayı 15 ribaund, P.Gasol ise 15 sayı 7 ribaund ile galibiyete katkı verdi. Diğer tarafta ise F.Garcia 18 sayı ve D.Cousins 10 sayı 13 ribaund ile oynadılar.

Clippers 78 - Suns 81

10-15 gündür Clippers'in oyun olarak çok düştüğü ve kendinden beklenen performansı sergileyemediği herkes tarafından görülüyor. Bunun dibe vurduğu maçlardan biri de Suns maçı oldu. Sadece 3. çeyrekte 14 sayı fark yiyerek hem de S.Nash'in o kadar iyi oynamadığı bir maçta Suns'a boyun eğdiler. Dediğimiz gibi Suns'ta S.Nash pek formunda değildi dün gece ama formunda olan bir isim vardı o da J.Dudley. 22 sayı 7 ribaund 4 asistle takımı sırtlayan Dudley'e 18 sayı 14 ribaund ile oynayan M.Gortat yardımcı oldu. Clippers cephesinde ise B.Griffin 17 sayı 7 ribaund, K.Martin 17 sayı 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.

Bobcats 72 - Spurs 102

Spurs Nba'in şu anda son sırasındaki Bobcats karşısında zorlanmadan maçı kazandı. Spurs'un en dikkat çekici özelliği ortalaması 30 dakikanın üstünde oynayan sadece T.Parker'in oluşu. Mesela dün 30 dakikanın üstünde süre alan oyuncu yoktu. Herkesten katkı almasını bilen G.Popovich düzeni bozmaya niyetli değil. Dün geceye dönecek olursak T.Parker 15, T.Duncan 14 sayı 8 ribaund ile oynadı. Bobcats'ta ise C.Magette ve B.Diaw 14'er sayıyla oynadı.

Nuggets 117 - Rockets 105

Gecenin zevkli geçmesini beklediğim maçında son 3 dakikaya kadar üst seviye basketbol oynadığını söyleyebilirim. Nuggets'da T.Lawson 22 sayı 15 asist 7 ribaund ile oynarken K.Faried 16 sayı 11 ribaund ile oynadı. Nuggets'da 7 oyuncu çift haneli sayılara çıkarken Rockets cephesinde K.Martin'in 35 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Mavericks 92 - Hornets 97

Geçen hafta Mavericks'in çıkışından ve geçen sene oynadığı basketbola yaklaştığını söylerken bu hafta tekrar sezon başında ne oynadığını bilmeyen takıma döndüklerini görüyoruz. Bu mağlubiyet ile birlikte üst üste 4.mağlubiyetlerini alarak Batı'da 6.sıraya kadar gerilediler. D.Nowitzki 19 sayı 9 ribaund ile oynarken, R.Beaubois 25 sayıyla oynadı. Özellikle pota altında çok büyük sıkıntılar yaşadığını gözlemlediğimiz Mavericks, geçen sene ekstra performans gösteren oyuncuların bu sene düşüşlerinden de etkilendi. Hornets cephesinde ise C.Kaman 20 sayı 13 ribaund, X.Henry 19 sayıyla galibiyetin mimarı oldu.

Warriors 83 - 76ers 105

Warriors S.Curry'nin yokluğunda skorer oyuncu eksikliğini fazlasıyla hissediyor. M.Ellis ne kadar iyi oynarsa oynasın S.Curry'nin yokluğu onun da sırtındaki yükün ağırlığını fazlalaştırıyor. Dün gece ilk iki çeyrek direnmeye çalışsalar da 3. çeyrekten itibaren çözülen Warriors'ta M.Ellis 20 sayı 7 asist ve D.Lee 24 sayı 15 ribaund ile oynadılar. 76ers'te ise L.Williams 27 dakikada attığı 25 sayı ile takımın skor yükünü çekti. E.Brand 14 sayı 14 ribaund, A.Iguodala ise 12 sayı 11 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadılar.

Bulls 112 - Cavaliers 91

Bulls güçsüz rakibi karşısında rahat kazanarak üst üste 5. galibiyetini aldı ve Doğu'da liderliğe yükseldi. Bulls'ta L.Deng 24 sayı 6 ribaund, D.Rose 19 sayı 9 asist ile oynadı. Temsilcimiz Ömer Aşık ise 21 dakika süre aldığı maçı 4 sayı 5 ribaund ile tamamladı. Cavaliers ise üst üste 4. mağlubiyeti alarak dibe doğru yelken açmaya başladı. A.Jamison 22 sayı ile ayakta kalan tek isim olurken, R.Sessions 16 sayı 7 asist ile oynadı. Temsilcimiz Semih Erden'in ilk 5 çıkarak 14 dakika süre aldığı mücadelede 4 sayı 3 ribaund ile oynaması biraz hayal kırıklığı yarattı.

Bucks 94 - Hawks 99

Eğer Doğu'da bir süre daha böyle devam ederse büyük ihtimalle hiçbir playoff heyecanı yaşanmayacak gibi duruyor. Şu anda 9. durumda olan Bucks ile Knicks arasında 4 galibiyet farkı bulunuyor. Kapanmayacak bir fark değil tabi ama Bucks ve altındaki 6 takımın birbirinden kötü olması playoff'a ekstradan başka bir takımın kendini atamayacağı izlenimi veriyor. Bu maça geçecek olursak Bucks'ta B.Jennings 34 sayı 9 asist, D.Gooden ise 26 sayı 10 ribaund ile oynamasına karşın diğer oyuncuların onları izlemesi Bucks'ın yenilmesine sebep oldu. Temsilcimiz Ersan İlyasova ise 8 sayı 10 ribaund ile oynadı. Hawks tarafında ise J.Johnson'ın yokluğunda sorumluluk alan J.Smith 24 sayı 19 ribaund'luk performansı ile takımına galibiyeti getirdi.

Nets 94 - Celtics 107

Celtics üst üste aldığı kötü sonuçlardan sonra son üç maçını kazanarak biraz toparlandı. Özellikle P.Pierce'in performansı direk takım üzerinde çok büyük bir etki yapıyor. Dün gece P.Pierce 27 sayı 8 asist ile oynarken K.Garnett 20 sayı 10 ribaund R.Rondo 14 sayı 13 asist ile oynadı. Nets tarafında ise B.Lopez'in dönmesiyle birlikte skor yükünü çekmeye başlamasıyla takımın bir nebze toparlanmasını beklerken diğer oyuncuların kötü performansları Nets'te kolay kolay birşeylerin değişmeyeceğini gösteriyor. Dün gece 28 sayı atan B.Lopez dışında 12 sayı 8 asist'le oynayan D.Williams takımın mağlubiyetine engel olamadı.

Grizzlies 102 - Raptors 99

Dün gece son 26 saniyeye önde giren Raptors'un ipini R.Gay çekti. Dün gece çok iyi bir performans gösteren ve son topu da eli titremeden sokmayı başaran R.Gay 23 sayı 12 ribaund 4 asist ile oynadı. M.Conley ve M.Gasol da 21'er sayı ile galibiyete yardımcı oldular. Grizzlies bu galibiyet ile üst üste 3. galibiyetini almış oldu. Raptors'ta ise J.Bayless 18 sayı 4 asist J.Calderon 10 sayı 9 asist ile oynamasına karşın maçı kazandırmaya yetmedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder