4 Mart 2012 Pazar

Euroleague Top 16 6. Hafta

Euroleague'de Top 16 geçtiğimiz hafta yapılan maçlarla sona erdi ve çeyrek final eşleşmeleri belirlendi. E grubundaki kader maçında Galatasaray, Olympiacos deplasmanındaydı. Maçın başında üstünlüğü ele alan ve maç sonuna kadar bırakmayan Olympiacos maçı kazanarak çeyrek finalde Siena ile eşleşti. Maçın tamamını geride götürmesine rağmen son dakikalara kadar maçın içinde kalan Galatasaray ise çeyrek final göremese bile bu seviyenin takımı olduğunu tüm Avrupa'ya gösterdi. Olympiacos'ta Spanoulis harika oyunuyla ön plana çıkarken, onun olmadığı anlarda Cenk Akyol'un Yunan versiyonu Printezis ve devre arasında takıma katılan Amerikalı gard Acie Law önemli katkılar verdi. Galatasaray maç içinde sakatlanan ve oyuna dönemeyen Jamon Lucas'ı maç sonunda çok ararken, maçın en kritik anlarında tecrübesine güvendiği Lakovic'in kötü tercihleriyle dikkat çekti. Maçın box score'u ise burada.



Anadolu Efes ise ev sahibi olduğu maçta CSKA'ya yenilerek grubu tek galibiyetle kapadı. Açıkçası bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biriydi Efes.

F grubunda Bilbao çok yaklaştığı Top 8 biletini az kalsın Malaga deplasmanında bırakarak vasat Real Madrid'i sevindiriyordu ki Raul Lopez sahneye çıktı. Son dakikalarda geriye düşen takımını, tıpkı geçen haftaki Siena maçında olduğu gibi, tecrübeli gard öne geçirdi ve galibiyeti getirdi. Malaga'nın uzunları Peric ve Zoric Bilbao pota altında etkili olurken, Bask ekibi yine hücumundan ziyade savunmasıyla maçı kazandı. Bilbao Top 8'de CSKA ile mücadele edecek. Maçın istatistikleri burada.



Gruptaki diğer maçta Real Madrid, evinde 19 sayı fark yediği Siena deplasmanındaydı. Özellikle son çeyrekteki etkili oyunlarıyla farkı çift hanelere ulaştırsalar da 19'u geçemediler ve Bilbao'nun galibiyet haberiyle birlikte Euroleague'e veda ettiler.

G grubunda Pana, Kazan deplasmanındaydı. Bir önceki hafta OAKA'da Milan'a yenilen Panathinaikos, Top 8'de Barcelona ile bir kez daha uğraşmamak için kazanmalıydı ki Pana kazanması gereken maçı genelde kazanır. Obradoviç'in öğrencileri evlerinde mağlup oldukları Kazan'ı deplasmanda yenip gruptan lider çıktılar. Kaptan Diamantidis'in gününde kötü bir günüde olduğu maçta Pana'ya galibiyeti getiren isim Sarunas Jasikevicius oldu. Pana bu maçla birlikte istediğini aldı ve Top 8'de karşılarında Maccabi olacak. Maçın box score'u ise burada.


Bu gruptaki temsilcimiz Fenerbahçe'ye Top 8 için Panathinaikos galibiyeti ve Milano'dan alınacak bir zafer yetiyordu. Fakat sezon boyunca bir türlü istenilen performansı tüm takım olarak gösteremeyen Fenerbahçe, Milano deplasmanında kaybederek grubu sonuncu bitirdi. İkinci çeyrekte rakibine verdiği üstünlüğü bir türlü alamayan ekibimiz maçın sonunda da maça ağırlığını koyamadı ve sahadan mağlup ayrıldı.

İki Top 8 biletinin de son haftaya kalmadan sahiplerini bulduğu H grubunda liderliğini garantileyen Barcelona evinde Maccabi ile oynadı. Benim beklediğimden daha fazla direnç gösterdi Maccabi bu maçta. Son maçlarda Sofo'yu keserek ilk beşe yerleşen Richard Hendrix yine inanılmaz bir maç çıkardı. Onun dışında Maccabi'yi oyunun içinde tutan diğer isim hücumda verdiği katkı ile Keith Langford oldu. Barcelona'da ise Chuck Eidson'ın sakatlığından sonra takımdaki rolü büyüyen Pete Michael, muhteşem bir sezon geçiren Erazem Lorbek'in etkisiz olduğu maçta takımının en iyisiydi. Bu sonuçla birlikte gruptan çıkan iki takımdan Barcelona, Kazan ile, Maccabi ise Panathinaikos ile eşleşti.

Gruptaki diğer maçta peri masalı gibi bir sezon geçiren ve takımdaki oyuncuları ile huzur evini andıran Bennet Cantu, galibiyetsiz Zalgiris'i yenerek Euroleague'de sezonu noktaladı. Zalgiris sezon başında yaptığı önemli transferlere rağmen tam bir başarısızlık örneği oldu. Açıkçası bu takımdan Romanov denen adam gitmedikçe başarılı olacaklarını düşünmüyorum.

Top 8 eşleşmeleri ise şu şekilde gerçekleşti:

CSKA (Rusya) - Bilbao (İspanya)
Siena (İtalya) - Olympiacos (Yunanistan)
Panathinaikos (Yunanistan) - Maccabi (İsrail)
Barcelona (İspanya) - Unics Kazan (Rusya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder