5 Mart 2012 Pazartesi

Ersan Tarihe Geçti !


Şubat ayında  Nba'de tam bir Ersan İlyasova fırtınası yaşandı. Ersan Nba kariyerine başladığı günden beri herkesten aynı şeyi duyuyoruz muhtemelen. "Ersan iyi bir takımda çok daha iyi bir oyuncu olur".  B.Jennings gibi dengesiz bir oyun kurucu ile oynamasına rağmen şubat ayında yaptığı istatistikler yenilir yutulur cinsten değil.J.Lin olayı olmasa belki de en çok konuşulan olaylardan biri olabilirdi Ersan'ın çıkışı.

Bu sezon 33 maçta forma giyen ve bunların yalnızca 14'ünde ilk 5 çıkan bir oyuncudan çok daha fazlasını yaptı temsilcimiz bu ay. Bu sezon hem ribaund hem sayı kariyer rekorlarını kıran Ersan her geçen gün üzerine koyarak devam ediyor. Son bir aylık istatistikleri 15.4 sayı 10.3 ribaund olan Ersan İlyasova, bu dönemde takımının aldığı önemli galibiyetlerde büyük rol oynayarak takımının Doğu'da hala 9.sırada kalmasını sağladıTa.

Rekorları alt üst ettiği Nets maçında 29 sayı 25 ribaundluk performansıyla tarihe geçen Ersan İlyasova, 19 Aralık 1976 tarihinde Atlanta karşısında 30 sayı 33 ribaundla oynayan Swen Nater'den sonra, 25-25 barajını geçen ilk Bucks oyuncusu olarak tarihe geçti. Bucks tarihinde bunu başaran 3. isim ise efsane oyuncu Kareem Abdul-Jabbar idi. Nets maçından sonra da harikalar yaratmaya devam eden Ersan, Wizards maçındaki son saniye basketiyle takımına galibiyeti getiren isim olmuştu.

Takımı belki şu an çok kötü gidiyor ve son 10 maçta 8 mağlubiyet almış olsa da, Ersan İlyasova her geçen gün daha iyi oynamaya devam ederek Nba'de ışıldayan yıldızımız olmaya devam ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder